Famílies

Prepara't per a una excursió inoblidable amb la teva família a la granja Can Ribas!

Una activitat molt diferent i divertida que pots fer amb tota la teva família un dissabte. Comparteix aquests moments amb els teus amb la companyia de vaques i un entorn natural i educatiu que us aportarà una experiència única.

 


Preu: 6 € adult, 4 € nen/a i gratuït per menors de 3 anys
Horari: matins de dissabte (11:00h)
Temporada: obert tot l’any (menys agost)

Aquesta activitat enriquidora us permetrà conèixer de prop el funcionament d'una granja lletera i aprendre conceptes nutricionals i de producció relacionats amb el iogurt.
La Granja Can Ribas, ubicada a Maçanet de la Selva, ha estat un tresor familiar de la família Ruiz durant cinc generacions des del 1936. Avui, el Josep Maria continua amb aquesta tradició centenària. Durant la visita, et submergiràs en la fascinant història de la família Ruiz i descobriràs com és la vida al camp. Aprendràs sobre la cura de la natura i veuràs de primera mà el procés de producció de llet fresca d'alta qualitat.
Aquesta experiència us connectarà profundament amb la natura i amb les tradicions agrícoles de la família, oferint una perspectiva única i educativa. T'esperem a la Granja Can Ribas per viure una experiència única en plena natura!

Seqüència pedagògica

Recorregut:

Visitarem la granja i identificarem: la història de la família Ruiz, els animals que podem trobar, quina alimentació tenen les vaques, quines són les seves necessitats i quins recursos se’ls proporcionen. També veurem com és el procés per produir la llet.
A mesura que anem visitant les diferents parts de la granja, les explicacions seran ludificades a través dels cartells i elements.

Espai temàtic:

Un cop acabat el recorregut, ens dirigirem a l’aula on parlarem dels beneficis del consum de llet i làctics dins d’una dieta saludable, equilibrada i sostenible, tot indicant els beneficis de la producció de llet amb granges de proximitat, així com el procés d’elaboració. Inclourà:

 • Explicació a l’aula, temps per explorar i joc col·laboratiu
 • Tast sensorial
 • Activitat creativa

Recomanacions

Protecció solar i gorra: la visita té una gran part de recorregut exterior, per tant, et recomanem que tant els teus acompanyants com tu, porteu una gorra i crema solar, així com roba i calçat còmodes.
Hidrata’t: porta amb tu una ampolla d’aigua per mantenir-te hidratat durant la visita. És important assegurar-te de beure aigua regularment!

Famílies

Famílies

Preu: 6 € adult, 4 € nen/a i gratuït per menors de 3 anys
Durada: 90 minuts
Matins de dissabte (11:00h)
Capacitat entre 25 i 60 persones
Reservas Online

TEMÀTIQUES PRESENTS DURANT LA VISITA:

 1. El treball de pagès, l'ecosistema i la proximitat.
 2. La terra, els estrats, els adobs orgànics i l'aigua.
 3. L'agricultura regenerativa i tipus de cultius.
 4. Vaques, animals vertebrats i remugants.
 5. Vedelletes bebè i vaques lleteres, salut i benestar animal.
 6. La circularitat: de l'aigua, de la terra i de l'aire.
 7. Llet i derivats, els ferments, l'aparell digestiu i la salut.
 8. Petits productors locals i empreses amb valors.