La granja Can Ribas

Benvinguts

Ubicada a Maçanet de la Selva, la Granja Can Ribas és una granja familiar que ha passat de generació en generació dins de la família Ruiz. Amb cinc generacions dedicades a cura d'aquestes terres, l'actual granger, Josep Maria, és el cinquè membre de la família a mantenir viva aquesta tradició des que els rebesavis i els besavis van arribar aquí el 1936.
Durant la vostra visita, us submergireu en la història de la família Ruiz i descobrireu el concepte de relleu generacional que ens ha permès preservar aquest llegat. Coneixereu Josep Maria i aprendreu com ha estat la vida del pagès durant els darrers 30 anys fins avui. Compartirem amb vosaltres molts dels secrets de la natura que hem descobert al llarg dels anys. Aprendreu el vocabulari que utilitzem a la nostra vida diària al camp i que ens ajuda a entendre i cuidar la natura que ens envolta. Veureu de primera mà tot el que fem i com treballem perquè la terra ens brindi aliments, tant per a la nostra família com per a les nostres vaques. I, per descomptat, per a vosaltres que gaudiu dels nostres productes lactis.
Tot i que som una granja petita, assumim una gran responsabilitat: assegurar que tot es faci de la millor manera possible per obtenir llet fresca de la màxima qualitat i amb el millor sabor. Des de fa gairebé 100 anys, aquesta granja no només ens ha donat suport, sinó també la millor llet fresca que podeu imaginar.
Josep Maria, el granger que té cura de tota la granja, els camps, els treballadors, les vaques i la producció de llet fresca cada dia, us explicarà més sobre Can Ribas i us farà sentir part d'aquesta tradició centenària.
Us esperem a la Granja Can Ribas per viure una experiència única en plena natura!

Gairabé 100 anys...

Observant el nostre Entorn:

A la granja Can Ribas, ens agrada observar el nostre entorn i comprendre el que ens envolta. Al llarg dels anys, hem estat testimonis de com les eines utilitzades a l'agricultura han evolucionat. Avui dia disposem de maquinària avançada, però no sempre va ser així. En el passat, els nostres avantpassats feien servir eines molt més simples i confiaven en l'ajuda dels animals per realitzar les tasques del camp.

Eines d’abans i d’ara:

Sabies que moltes de les eines que feien servir els nostres avantpassats encara s'utilitzen avui dia a la nostra granja? Tot i que ara veiem tractors i camions, en el passat, els pagesos depenien de ferramentes manuals i de la força dels animals. Durant la visita, veurem una de les antigues eines que utilitzava el besavi del Josep Maria, el Ramon Gener, entre d’altres eines que ens ajudaven a treballar el camp.

El relleu generacional de Can Ribas:

Us presentem a la família Ruiz, que ha estat al capdavant de Can Ribas durant cinc generacions. Quan estiguem a la granja, podreu veure les fotografies dels seus avantpassats per poder familiaritzar-vos amb tots ells. Saben què és una generació? Una generació és el pas següent entre pares i mares i els seus fills i filles en una família. Aleshores, si diem cinc generacions, significa que Josep Maria és la cinquena persona a liderar la granja en aquesta família. I ara, sabeu què significa relleu generacional? Igual que en una carrera de relleus, els fills, quan creixen, prenen el relleu dels pares. Segueixen els passos, ocupen el seu lloc i adquireixen el seu ofici i tot el coneixement acumulat al llarg dels anys. Abans hi havia els pares de Josep Maria, Miquel i Marta, que van néixer aquí. Abans d'ells, hi havia els avis Maria i Josep. Més enrere, l'àvia Misericòrdia i Jaume Gener. I encara més enrere, Maria Marc i Ramon Gener. Us explicarem un breu resum de la seva història amb l’ajuda de la Marta, la mare del Josep Maria.

La granja Can Ribas és un exemple de tradició i modernitat coexistint. A través de les generacions, la família Ruiz ha sabut adaptar-se als canvis tecnològics sense perdre les pràctiques ancestrals que asseguren la sostenibilitat i el benestar de la terra i dels animals. Vine a conèixer la nostra història i formar part d'aquest llegat viu.

Produïm llet fresca per a:

Danone